Curiozități despre Austria, țara cu al doilea cel mai vechi steag din lume

Curiozități despre Austria, țara cu al doilea cel mai vechi steag din lume

Austria este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor din întreaga lume. Această țară are un farmec aparte și o istorie bogată, făcând parte la un moment dat din Imperiul Austro-Ungar. Viena, capitala țării, este vizitată în fiecare an de milioane de turiști, acest oraș magnific având o moștenire culturală pentru întreaga omenire.

Lucruri mai puțin știute despre Austria

1. În Austria, limba oficială este germana. Așadar, cei care vor să viziteze această țară ar trebui să știe câteva cuvinte în limba germană, pe lângă limba engleză care este vorbită la tot pasul.

2. Relieful este unul diversificat, nu mai puțin de 68% din suprafața țării având o altitudine de peste 500 de metri. Cel mai înalt punct este reprezentat de Vârful Großglockner, care are o altitudine de 3.797 de metri. În Austria se găsesc 13 vârfuri muntoase cu înălțimea de peste 3.000 de metri, țara fiind acoperită aproximativ 62% de munții Alpi.

3. Steagul Austriei a fost adoptat în anul 1191 de ducele Leopold al V-lea și este al doilea cel mai vechi steag din lume după cel al Scoției.

4. În Viena se află cea mai veche grădină zoologică din lume, Tiergarten Schönbrun. Aceasta a fost deschisă oficial publicului în anul 1752.

5. Tot în Austria turiștii pot vedea cele mai înalte cascade din Europa, cu o înălțime de 380 de metri, denumite Cascadele Krimml.

6. În această țară s-au născut unii dintre cei mai buni compozitori din istoria omenirii, precum: Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Johann Strauss și mulți alții.

7. Celebrul actor Arnold Schwarzenegger, dar și Adolf Hitler s-au născut în Austria. Tot pe aceste meleaguri a venit pe lume și părintele psihanalizei Sigmund Freud.

8. Austria nu are ieșire la mare și nu este membră NATO.

9. Potrivit datelor oficiale, țara este vizitată în fiecare an de aproximativ 25 de milioane de turiști. Cei mai mulți aleg stațiunile montane din Alpi, dar și capitala Viena, un oraș plin de istorie și cultură.

10. În Palatul Imperial din Viena se află cel mai mare smarald din lume. Acesta are 2.860 de carate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *