Curiozități despre Thassos. De unde vine numele insulei?

Curiozități despre Thassos. De unde vine numele insulei?

Insula Thassos este o insulă cu multă vegetație situată în Grecia. Aceasta are o listă lungă de plaje minunate, ruine arheologice frumoase și o gastronomie uimitoare. Foarte mulți români aleg această destinație, deoarece este cea mai apropiată insulă din ținutul elen de țară.

Turiștii au de străbătut din București aproximativ 600 de kilometri. Cei mai mulți dintre aceștia aleg să plece cu mașina personală noaptea sau dimineața devreme, astfel având șanse să se relaxeze preț de câteva ore și prindă un superb apus pe o plajă din Thassos.

Potrivit Travel Planner, cel mai cunoscut și mai scurt drum spre Thassos este pe la vama Giurgiu-Ruse, traversând Bulgaria pe ruta Beala – Veliko Tarnovo – Tulovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza (BG) – Nimfea (GR) – Komotini – Keramoti – Thassos. De la Keramoti se ajunge cu feribotul pe insula Thassos.

Curiozități Thassos

Insula Thassos are 18 orașe cuprinzând un total de aproximativ 100.000 de locuitori. Printre localitatile cunoscute se numara Kallirachi, Limenaria, Maries, Panagia, Potamia, Potos, Prinos, Thasos, Theologos, Koinyra, Ormos Prinou, Skala Sotiros, Skala Kallirachis.

Economia din Thassos prosperă în principal pe turism. Insula se ocupă și de vânzările unor produse agricole, cum ar fi migdale, miere, măsline, nuci, ulei de măsline. Cele mai populare măsline din insula Thassos sunt măslinele Throuba.

Thassos este locul de naștere al multor icoane în Grecia. Unii dintre ei includ Archilochos, un războinic și poet din secolul al VII-lea, Pankratiast, un alergător olimpic și, mult recent, producătorul și autorul premiat cu Oscar, Vassilis Vassilikos.

Insula are o listă lungă de locuri fascinante de vizitat, cum ar fi Muzeul Arheologic din Thasos, Mănăstirea Arhanghelului Mihail, Muzeul de Folclor din Limenaria, Mănăstirea Sfântul Panteleimon, Insula Krambousa, Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului și Muzeul Municipal Polygnotos Vagis.

Thassos este unul dintre cele mai populare locuri miniere din Grecia. Mineritul a fost o ocupație majoră în regiune din paleolitic până în secolul al VII-lea î.Hr. Cele mai populare minerale găsite au fost aurul, cuprul, fierul, plumbul, argintul, zincul și marmura.

Frumoasa insulă a primit numele prințului Thassos, fiul unui rege fenician. Potrivit mitului, Thassos a fost unul dintre primii indivizi care s-au stabilit pe insulă. Thassos a fost fratele zeiței grecești, Europa (după care continentul „Europa” a fost numit). Thassos a migrat pe pământ pentru că își căuta sora pierdută.

Thassos găzduiește unele dintre plajele superbe din Grecia. Aceste plaje pot fi ușor accesibile cu autobuzul sau cu mașina. Unele dintre aceste plaje includ Skala Kallirachis, Golden Beach și Makryammos.

De asemenea, insula este una dintre cele mai bune regiuni producătoare de vin din Grecia. Vinurile Thasian sunt binecunoscute, iar monedele insulei poartă capul zeului vinului, Dionysius pe una dintre fețele sale. Reversul are ciorchini de struguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *