Un ou se formează timp de 24-26 de ore în interiorul găinii?

Un ou se formează timp de 24-26 de ore în interiorul găinii?

La găini, un ovul formează galbenușul în ovarul acesteia, iar atunci când ovulează, foliculul se rupe. Gălbenușul este trimst în oviduct și până să ajungă în uter se îmbogățește cu un strat de albumină.
Coaja începe să se formeaze din interiorul uterului, având în compoziție din carbonat de calciu, anumiti antiacizi precum și pori care permit eliminarea oxigenului, dioxidului de carbon și a umezelii din interior.
Datorită substanțelor nutritive de calitate pe care le conțin, ouăle sunt o hrană preferată în lumea animală, de aceea, până la eclozionare sunt ascunse în cuiburi sau îngropate în nisip.
Ouăle ajung la o temperatură de 40 C când sunt eliberate de către purtător, iar pe măsură ce oul se răceşte, lichidul din interior se contractă, și între cele două straturi se formează un spațiu plin cu aer, care poate fi văzut în momentul în care un ou fiert tare este decojit.
La circa 30 de minute dupa ce a fost eliminat oul format, procesul reincepe, iar o găină face, în medie, între 250 și 270 de ouă pe an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *