Unde se află cel mai frumos sat din lume?

Unde se află cel mai frumos sat din lume?

Spania este una dintre cele mai frumoase țări din lume, cu multiple zone turistice care sunt vizitate în fiecare an de milioane de turiști din întreaga lume. Totodată, gastronomia spaniolă este și ea renumită peste hotare, preparatele culinare tradiționale putând satisface și cele mai pretențioase papile gustative.

Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a mai venit cu o veste bună legată de Spania. Unul dintre multiplele sale sate turistice a fost desemnat cel mai frumos sat din lume. Este vorba despre localitatea Alquézar din provincia Huesca, în nordul țării.

Cum arată cel mai frumos sat din lume?

Cel mai frumos sat din lume are doar 290 de locuitori și este amplasat într-o zonă deluroasă. Oamenii din regiune au primit cu mare bucurie vestea că satul lor a fost declarat cel mai frumos din lume și speră ca în perioada următoare turiștii din întreaga lume să vină să se bucure de ceea ce are de oferit localitatea lor.

Această recunoaștere internațională a fost apreciată de primarul Mariano Altemir, care vine să „răsplătească eforturile multor oameni într-un loc care era sortit să dispară și se credea că nu are viitor”. Cu alte cuvinte, oamenii sunt „vinovați” pentru această reușită.

Autoritățile spaniole din zonă se așteaptă la un aflux de turiști în perioada următoare, în provincia Huesca și în Aragon. Acest lucru va duce la mai mulți bani la bugetul local, precum și la noi locuri de muncă.

Ne așteptăm la un aflux mare de vizitatori care caută locuri speciale, unde mediul înconjurător a fost îngrijit. Sperăm că vor fi vizitatori pe tot parcursul anului. Și asta înseamnă noi locuri de muncă, dar și că oamenii își pot câștiga existența rămânând în acest teritoriu, a afirmat primarul Mariano Altemir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *