Ziua Recunoştinţei se sărbătoreşte în a 4-a zi de joi din noiembrie?

Ziua Recunoştinţei se sărbătoreşte în a 4-a zi de joi din noiembrie?

Aceasta este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește simbolic lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei de peste an. Ziua Recunoştinţei este o sărbătoare tipic americană, mâncărurile tradiţionale fiind curcanul umplut, jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb, precum și plăcinta de dovleac.
Decoraţiile mesei de ziua recunoştinţei sunt tradiţionale, fiind alcătuite din ghirlande viu colorate cu roadele pământului, inele de porumb, mere, portocale, alune, frunze uscate precum şi struguri pârguiţi, toate simbolizând o bogată toamnă.
Această zi a devenit oficial sărbătoare naţională în Statele Unite ale Americii după ce Congresul american a adoptat o rezoluţie în acest sens.
Zilele de joi si vineri sunt nelucrătoare pentru majoritatea americanilor, găsindu-se deschise numai magazinele pentru cumparături.
A doua zi după Ziua Recunoștinței este cea mai aglomerată zi pentru comercianţi, aceştia deschizând magazinele foarte devreme cu oferte speciale pentru a atrage cât mai mulți clienți.
Chiar dacă nu este sărbătoare naţională, “Ziua Recunoştinţei” are o semnificaţie deosebită pentru poporul american.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *